Hialuronska kislina mi je povzročala težave z kožo

Nekaj časa nazaj sem se srečal z določenimi težavami glede moje kože. Te težave pa so bile povezane s suho in dehidrirano kožo, ta se mi je nato še gubala ter je bila nekoliko povešena saj je izgubila tisto značilno elastičnost. Tako pa me je to začelo zelo motiti, ter sem se zato odpravil do zdravnika, da bi mi ta lahko povedal, za kakšne težave gre pri moji koži.

Po nekaj pregledih in preiskavah, pa mi je zdravnik lahko povedal, da je za to težavo s kožo kriva hialuronska kislina. Ta kislina pa je naravna snov, ki se nahaja v našemu telesu, zlasti v koži, ter deluje kot lubrikant, tako da je bilo to krivo za to, da je bila moja koža dehidrirana. 

Hialuronska kislina mi je povzročala težave z kožo

Rešitev za to pa je bila zelo preprosta. Tako mi je zdravnik predlagal, da naj uporabim na svoji koži razne kozmetične izdelke, ki bi mi vlažili in hidrirali kožo, kajti hialuronska kislina v telesu ni naredila zadosti, ker je je primanjkovalo. Nato pa mi je predlagal še uporabo kakšnih prehranskih dopolnil, ki vsebujejo hialuronsko kislino, tako da bi lahko moje telo imeli zadostno količino le te kisline. To pa so bile tablete in pa kapsule, katere sem lahko spil z vodo.

Glede na to, da pa je bila hialuronska kislina v mojemu telesu v nekoliko manjših količinah, pa sem imel kar srečo, da je to vplivalo zgolj na mojo kožo, saj lahko hialuronska kislina povzroča še razne druge težave, ki so lahko povezane s sklepi, kjer lahko dobimo kakšne bolezni sklepov in posledično čutimo bolečine v le teh, nato lahko tudi vpliva na naše oči, katere lahko postanejo suhe, ter zato razdražljive.

Zato pa sem zelo vesel, da me te druge težave niso doletele, ter sem lahko tudi te težave z kožo zelo hitro razrešil z zgoraj navedenimi ukrepi. …


Read More Hialuronska kislina mi je povzročala težave z kožo

Izola je lep obmorski kraj

Ko se pogovarjamo o naši lepi obali, vedno nanese pogovor na Izolo. Velikim ljudem je Izola najlepši obmorski kraj. Sama sem vedno s starši hodila na morje na Hrvaško. Tako mi je bila Slovenska obala tuja. Resnično je nisem poznala. Ko sem bila študentka in so se začele počitnice, sem se odločila, da raziščem Slovensko obalo. Tako sem se odločila za kampiranje. Vzela sem majhen šotor za dva in spalko. Sama nimam težav, da grem kdaj sama na počitnice. Obožujem čas, ki ga lahko preživim sama s seboj. 

Izola je lep obmorski kraj

Imela sem v planu, da obiščem:

  • Koper, 
  • Ankaran,
  • Strunjan,
  • Piran,
  • Portorož,
  • Lucijo,
  • Izolo.

To so bili kraji, ki sem jih hotela raziskati. Najprej sem šla v Lucijo, kjer sem si postavila šotor. Tako sem naredila plane za naslednje dni. Gospod, ki je bil zaposlen v kampu, mi je priporočal, da si izposodim kolo, če želim videti čimveč. Tako sem tudi storila. Najprej je bila moja pot v Portorož, potem pa skozi tunele v Izolo. Lahko rečem, da me je Izola očarala že, ko sem si jo ogledala iz vrha. Namreč ustavila sem se s kolesom na vrhu klanca, kjer se vidi celotna Izola. Res je lepa. Potem sem nadaljevala pot proti Kopru in tam ostala približno 3 ure. Raziskala sem mesto. Ko sem postala lačna, sem se odločila, da se vračam nazaj in si privoščim kosilo v Izoli. To pa je bila najboljša odločitev, ker sem našla picerijo, kjer imajo noro dobre pice. 

Kasneje sem prekolesarila še ta kraj in bila presenečena, kako lepo mesto je to. Izola je kraj, ki ima vse. Ima tisto lepo mestno jedro, sprehajalne poti in prelepe plaže. Res je lep kraj. Takoj sem vedela, da je Izola moj najlepši kraj na Slovenski obali. Sedaj vem, kam se bom še vračala. Sigurno bom še prišla na Slovensko obalo in se ustavila v Izoli. …


Read More Izola je lep obmorski kraj

Pergole so bila odlična adicija k moji terasi

Že kar nekaj časa sem sedaj na svojemu vrtu, oziroma travniku, ki sem ga imel pred hišo, želel nekaj narediti, tako da bi ta prostor lahko nekoliko bolje izkoristil. Tako pa se mi je zdela odlična ideja, da bi tukaj, pred hišo, naredil kakšno teraso, katera pa bi bila popoln plac za kakšno poletno druženje ali pa kakšen piknik in kosilo z družino.

Tako pa sem si res naredil teraso, ter kupil tudi primerne stole in pa mizo, da sem lahko res ustvaril plac za kakšno druženje in piknik. Nato pa je bilo potrebno poskrbeti samo še za eno reč in sicer to, da sem moral nekako tukaj ustvariti senco. To pa zato, ker je bil ta del mojega vrta ravno na takšni lokaciji, da je skoraj da celoten dan tukaj sijalo močno sonce, ter hiša ni ravno ustvarjala sence.

Zato pa so mi tukaj nato prišle prav pergole. Te pa so odlične za terase, saj nam delajo senco in pa dajejo sami terasi streho, kar pa pride prav tudi za zaščito terase pred raznimi vremenskimi vplivi.

No tako pa sem se potem res odpravil malo na splet, da bi si ogledal različne pergole, ki so na voljo na trgu. Tukaj pa sem našel kar nekaj ponudb, ki so mi bile zelo všeč. Najbolj pa me je pritegnilo to, da so imele pergole zelo lep in pa modern izgled, ki pa bi lahko mojo hišo zelo lepo popestril in ji dodal malo modernizacije.

Pergole so bila odlična adicija k moji terasi

No ta nakup pa sem nato tudi izvedel, ter je bila sedaj moja terasa zaključena, kar pa me je zelo razveselilo, saj sem imel sedaj že kar nekaj časa namen končati, oziroma narediti ta projekt. Sedaj pa imam pred hišo res zelo prijeten plac za kakšno druženje, kjer pa mi tudi pergola dela zelo lepo senco, tako da nas sonce ne moti. …


Read More Pergole so bila odlična adicija k moji terasi

Telefonski marketing je lahko zelo uspešna zadeva

Nekaj časa nazaj sem dobila priložnost delati v podjetju, kjer se ukvarjajo z marketingom. Marketing je definitivno nekaj, kar je mene vedno zanimalo in seveda sem se zelo veselila tega dela. Takoj ko sem prišla na to podjetje, so mi seveda omenili telefonski marketing. Telefonski marketing je definitivno nekaj, za kar nisem bila čisto prepričana, saj nisem vedela, če mi bo to šlo. Z marketingom na splošno nisem imela nobenih izkušenj in ravno zato me je bilo takšnega koraka res zelo strah. Mislila sem, da bomo začeli res precej enostavno, ampak sem že takoj na začetku dobila precej naporno oziroma zahtevno delo. Vsaj meni se je tako zdelo.

Sodelavka mi je rekla da je telefonski marketing res mala malica če nekako znaš govoriti z ljudmi. Povedala mi je nekaj stvari, na katere moram biti pozorna in pa seveda dala mi je nekaj nasvetov. Te nasveti so mi definitivno zelo pomagali, saj drugače mi ne bi uspelo biti tako uspešno v telefonskem marketingu.

Telefonski marketing je lahko zelo uspešna zadeva

Naučila sem se, da moraš z ljudmi govoriti res počasi in ne smeš siliti stvari takoj na začetku. Telefonski marketing lahko pri določenih ljudeh traja tudi več dni, kar je nekako boljše, kot pa, če vse informacije podamo naenkrat. Oseba lahko pokličemo enkrat termo, samo objasni mu, kdo smo in kaj delamo, potem pa z naslednjimi klici. Seveda se dogovarjamo o temu, kako bi lahko sodelovali oziroma kako bi lahko sebi pomagali. Na tak način lahko skoraj stoprocentno nekaj prodaš in je definitivno zelo učinkovit marketing. Telefonski marketing me je zelo veliko naučil in bila sem zelo vesela, da sem imela to priložnost delati v takšnem podjetju in pa seveda, da sem dobila vse te izkušnje. Te stvari ne bom nikoli pozabila. Upam, da bom imela še kdaj priložnost delati kaj takšnega, saj mi gre delo z ljudmi res dobro.…


Read More Telefonski marketing je lahko zelo uspešna zadeva

Majice so lahko zelo zabavno darilo

Nekaj časa nazaj je moja prijateljica praznovala rojstni dan in jaz sem se odločila, da ji bom za rojstni dan kupila majice. Vedno komplicira in govori, da nima dovolj majic in da si vedno kupuje hlače. Vedno je rekla, da ima preveč hlač, kljub temu, da jih še vedno kupuje. Ravno, zato sem se jaz odločila, da ji bom kupila majice, ampak te majice bodo malo posebne. Kupila sem ji majice, na katere sem tudi tiskala razne stvari. Nekatere majice so bile zelo lepe, druge pa so bile malo bolj za hec.

Majice so lahko zelo zabavno darilo

Na nekatere majice sem ji natisnila stvari, ki so njej najbolj všeč. Za te majice sem bila prepričana, da jih bom nosila. Potem pa sem seveda naredila tudi nekaj majic, malo za hec, saj sem želela, da za svoj rojstni dan nosi smešne majice. Ko sem ji te majice prinesla na rojstnodnevno zabavo, je bila res zelo vesela in pa seveda smo se tudi malo nasmejali. Tiste majice, ki so bile zelo smešne, jih je takoj oblekla ter nosila celo večer. Vsi smo se lepo nasmejali in res smo imeli zelo lep večer. Že takoj naslednji teden sva se spet dobila na kavi. Seveda je imela oblečeno na sebi eno izmed majic, ki sem jih ji naredila. Rekla je, da je zelo vesela, da sem ji kupila te majice in da sem številko majic zadela res v nulo. Rekla je da boljšega darila res ne bi mogla izbrati in končno ima tudi majice in ne samo hlače. Seveda sem bila zelo vesela, da sem ji na nek način lahko pomagala, hkrati pa sem jo tudi malce nasmejala. Rekla je, da tudi tiste smešne majice želi obdržati in jih po definitivno še kdaj oblekla. Rekla sem ji je, da lahko z njimi dela, kar želi. Seveda je bil moj namen samo to, da jo malce nasmejim. Hkrati pa sem seveda tudi resno mislila, saj sem ji naredila tudi nekaj resnih majic.…


Read More Majice so lahko zelo zabavno darilo

Tissot ure so mi bile že ob prvem pogledu zelo všeč

Kar nekaj časa sem sedaj že zelo velik navdušenec nad ročnimi urami. Tako pa sem si zato skozi leta tudi kupil kar nekaj različnih ur, saj sem s tem želel najti kakšno znamko ročnih ur, ki bi mi bila še najbolj všeč. No tako pa so mi ti nakupi skozi čas doma že naredili kar veliko kolekcijo ročnih ur, med katerimi pa lahko sedaj izbiram, tako da lahko skoraj vsak dan nosim kakšno drugo ročno uro.

Tissot ure so mi bile že ob prvem pogledu zelo všeč

No pri temu mojemu iskanju moje najljubše znamke, pa mi je pozornost vzela znamka Tissot. To pa zato, ker me je že takoj na začetku fascinirala elegantnost, ki so jo imele ure znamke Tissot. Tako pa mi je bila elegantnost ročnih ur tudi nekako najbolj pomembna, saj so se mi ročne ure že od nekdaj zdele, kot popoln nakit za moške, ker je funkcionalen in pa tudi eleganten.

Zato pa sem si nato tudi kupil prvo uro znamke Tissot, katera pa je hitro postala moja nova najljubša ura. Ker pa mi je ta ura postala tako všeč, pa sem si nato kupil še nekaj drugih ročnih ur, spet znamke Tissot. Tako pa se je skozi čas v moji kolekciji ročnih ur, začelo pojavljati čedalje več ročnih ur te znamke. Zato pa lahko sedaj samozavestno rečem, da je postala znamka Tissot, moja najljubša znamka, ki izdeluje ročne ure. Tako pa jih sedaj tudi skoraj vsak dan nosim, saj se mi zdi, da ima znamka Tissot res odlične modele ročnih ur, katere lahko kombiniram s prav vsakim stilom, oziroma oblačili, ter je zato to tudi znamka ur, ki jih zelo pogosto nosim.

Tako pa prav nič ne obžalujem, da sem začel iskati znamko ročnih ur, ki bi mi bila najbolj všeč, saj me je to pripeljalo do znamke Tissot, katera pa je sedaj moja daleč najljubša znamka.…


Read More Tissot ure so mi bile že ob prvem pogledu zelo všeč

Prosti čas mi je zelo pomemben

Prosti čas mi je zelo pomemben

Svoj prosti čas sem do sedaj vedno porabil za kakšen šport, saj je bil šport velik del mojega življenja. Tako pa se nisem nikoli bolj resno ukvarjal s kakšnim specifičnim športom, saj mi je bilo všeč ogromno različnih in se zato nisem moral odločiti za samo enega.

No tako pa sem nato začel študirati matematiko, kar pa je bil zelo težek študij, ter se je to močno poznalo na mojemu prostemu času. Tako pa sem se moral doma zelo učiti in tako več nisem imel časa, da bi se še ukvarjal s kakšnim športom, kar pa me je zelo potrlo, saj je bil šport del mojega življenja.

Zato pa je to zahtevalo ,da sem se moral sedaj malo bolje organizirati, oziroma sem si moral točno organizirati celoten dan, saj sem želel narediti vse za to, da bi imel spet vsak dan nekaj časa za kakšen šport. 

No tako pa sem si naredil točen urnik, katerega pa sem se držal, tako da se je našel čas tudi za šport. Bistvo pa je bilo tukaj to, da sem se začel odpravljati spati bolj zgodaj, saj je bil velik problem to, da sem se skoraj vsak dan po faksu, odpravil za kakšno slabo uro spati, saj sem bil zelo utrujen, ker mi je primanjkovalo spanca. Nato pa sem začel tudi vso delo za faks opravljati kar takoj po predavanjih. Zato pa sem včasih tudi ostal na faksu po predavanjih in vajah, ter sem kar tam opravil vse, kar sem imel za faks.

Tako pa je to nato pomenilo, da sem imel doma veliko več prostega časa, katerega pa sem lahko nato porabil za karkoli sem želel, kar pa je bil največkrat kakšen šport.…


Read More Prosti čas mi je zelo pomemben

Kako revmatoidni artritis oblažiti tudi vsakodnevnemu stresu

Opazila sem, da ima mama otekline na rokah. Večkrat sem tudi opazila da si je prijela in podprla boleče zapestje z drugo roko. Tudi svoja vsakodnevna opravile, je opravljala malo drugače kot nekaj mesecev nazaj ko sem jo opazovala pri čiščenju solate. Pomislila sem da ima morda revmatoidni artritis. revmatoidni artritis je tisti ki prizadene sklepe in povzroča vnetje in bolečine. Prav tako sem opazila na njeni polički, da ima nove škatlice z zdravili. Med njimi so razni antioksidanti, omega 3-maščobe, vitamin D in podobna prehranska dopolnila, ki lajšajo revmatoidni artritis. Opazila sem tudi, da je moja mama začela z redno telovadbo. In tudi da si je kupila tiste mehke žogice za stiskat, saj so te zelo praktične za tiste ki imajo revmatoidni artritis na rokah in zapestju. Zares me skrbi za mamo, saj je že tako pod stresom, in ji ta revmatoidni artritis stres samo še poslabša.

Kako revmatoidni artritis oblažiti tudi vsakodnevnemu stresu

Tako sem začela razmišljat, da bi ji morda ponudila kakšno masažo, ali pa ji pripravila kakšno posebno kopel, da se malce sprosti in vzame čas popolnoma zase. V kad ali pa v masažno olje bi ji lahko nakapljala eterično olje sivke, evkaliptusa, rožmarina ali morda tudi ingverja. Brala sem, da ta olja delujejo zelo protivnetno in analgetično, zato bi morala biti odlični izbor za revmatoidni artritis. Vprašala sem jo, kakšne ima kej plane še za danes, ali mora še kaj narediti. Nekaj mi je potožila, da more še obesiti perilo in dati prat še en stroj cunj ter peljati pse na sprehod in pomiti posodo od kosila. Odločila sem se, da bom posodo od kosila pospravila jaz. Med pomivanjem sem pristavila še za kavo.

Pomagala sem ji na hitro obesiti perilo, in peljala pse ven. Ko smo opravila hitro opravile, sem pripravila ambient, in namešala eterična olja v mandljevo olje, in ji ponudila masažo, da bi se lahko malo sprostila. Ko smo zaključile, se mi je zahvalila in mi povedala da bi to mogla si večkrat privoščiti. Po tihem pa mi je priznala da ima revmatoidni artritis in da se zaradi tega še bolj sekira. …


Read More Kako revmatoidni artritis oblažiti tudi vsakodnevnemu stresu

S kombijem na športni dogodek

Po končanem dvodnevnem turnirju v sosednji državi se odpravimo proti domu. Že na začetku te naše športne avanture smo se zmenili, da bomo ob povratku domov raziskovali in odkrivali nove dogodivščine po morski obali. Da bomo malo primerjali kako je pri nas doma in kako je v tujini. Izbrali smo si mondeno in svetovno znano letovišče. Že v samem vstopu v mesto naletimo na težave, ki jih doma ne poznamo. Težava za nas seveda, ki smo vajeni se pripeljati skoraj v dnevno sob. Vozilo smo morali parkirati pred mestom, potem pa se nekateri z avtobusom, drugi pa peš odpravimo proti centru mesta in obali. Zanimivo rešena problematika parkiranja v mestu. Ob plačilu parkirnine je avtobus zastonj. Ob počasni hoji skozi mesto opazujemo ljudi in hiše. Hiše lepo urejene, tudi okolica hiš urejena. Zanimivo je pa to, da ima vsak hiša svojo barvo fasade. V vseh možnih odtenkih. Kot mavrična dežela. Tudi barve polken so bile različne, nikoli pa v barvi fasade. Lepo, za nekatere kičasto in preveč barvno. Ljudje zgledajo prijazni. Skoraj vsak, ki smo ga srečali je pozdravil ali pa vsaj pokimal z glavo in se nasmehnil.

S kombijem na športni dogodek

Naši »avtobusarji« so že v centru. Bližje ko smo bolj jih slišimo. Sedijo na terasi majhne gostilnice, v prijetni senci in se zabavajo. Saj imajo dobre razloge za to. Minuli turnir je bil zelo uspešen, vreme je lepo sončno, veter narahlo pihlja in pa družba je več kot dobra. Veselo nam pomahajo, ko nas zagledajo in zakričijo naj pohitimo. Pravkar naročajo hrano. Po priporočilih domačinov so izbrali to gostilnico. Strežejo lokalno domačo hrano in lokalne specialitete. Za poplaknit vse te dobrote pa še izvrstno domače vino. Proti večeru se vsi prešerne volje odpravimo na avtobus in potem z našim vozilo proti domu. Komaj že čakam. Saj je bilo vse lepo in prav, ni pa zastonj pregovor da povsod je lepo ampak doma je najlepše.…


Read More S kombijem na športni dogodek

Ročna svetilka je za nočne pohode zelo pomembna

S prijatelji smo sedja že kar nekaj časa zelo zvesti pohodniki v hribe. Tako pa se med sezono skoraj vsak teden, včasih tudi po dvakrat na teden, odpravimo v hribe, kjer pa so te pohodi tudi zelo težavni, ter včasih zahtevajo po več ur. Zaradi tega, pa se po navadi v hribe odpravimo že pozno ponoči, saj je zelo lepo, če na cilj prispemo ob sončnem vzhodu, ker je sončni vzhod v hribih zelo lep prizor.

Ker pa torej hodimo sredi noči, ko je v gozdovih še trdna tema, pa je ročna svetilka zagotovo del opreme, brez katere se ne smemo odpraviti na pohod. 

Zato pa vedno poskrbimo za to, da ima vsak izmed nas s seboj kakšno ročno svetilko. Prav tako pa je ključnega pomena tudi to, da je ročna svetilka kvalitetna. Zato pa zapravimo na le teh, med nakupom, malo več. To pa zato, da lahko zagotovimo, da bo ročna svetilka odporna na udarce, tako da se nam ne razbije in crkne, če nam pade na tla. Prav tako gledamo na to, da bo ročna svetilka Ledlenser tudi vodoodporna, saj se lahko hitro zgodi, da nam ročna svetilka pade v kakšno reko, ko se gremo osvežiti.

Nato pa je zelo uporabno tudi to, da ima ročna svetilka več nastavitev svetlosti. S tem pa lahko nato pri pohodu spreminjamo jakost svetilke, glede na to, koliko svetlobe potrebujemo. Tako pa lahko to pripomore k temu, da nas ročna svetilka ne zaslepi med pohodom, ter je tako celoten pohod bolj udoben, oziroma bolj prijeten.

Ročna svetilka je za nočne pohode zelo pomembna

Tako pa vsakič, ko se odpravimo na pohod, poskrbimo za to, da imamo s seboj vsaj eno ročno svetilko in pa, da imamo s seboj za vsak slučaj tudi rezervo, saj če bi nam sredi gozda, ko je tema, odpovedala ročna svetilka in ne bi imeli rezerve, bi bili v težavah.…


Read More Ročna svetilka je za nočne pohode zelo pomembna