Ročna svetilka je za nočne pohode zelo pomembna

S prijatelji smo sedja že kar nekaj časa zelo zvesti pohodniki v hribe. Tako pa se med sezono skoraj vsak teden, včasih tudi po dvakrat na teden, odpravimo v hribe, kjer pa so te pohodi tudi zelo težavni, ter včasih zahtevajo po več ur. Zaradi tega, pa se po navadi v hribe odpravimo že pozno ponoči, saj je zelo lepo, če na cilj prispemo ob sončnem vzhodu, ker je sončni vzhod v hribih zelo lep prizor.

Ker pa torej hodimo sredi noči, ko je v gozdovih še trdna tema, pa je ročna svetilka zagotovo del opreme, brez katere se ne smemo odpraviti na pohod. 

Zato pa vedno poskrbimo za to, da ima vsak izmed nas s seboj kakšno ročno svetilko. Prav tako pa je ključnega pomena tudi to, da je ročna svetilka kvalitetna. Zato pa zapravimo na le teh, med nakupom, malo več. To pa zato, da lahko zagotovimo, da bo ročna svetilka odporna na udarce, tako da se nam ne razbije in crkne, če nam pade na tla. Prav tako gledamo na to, da bo ročna svetilka Ledlenser tudi vodoodporna, saj se lahko hitro zgodi, da nam ročna svetilka pade v kakšno reko, ko se gremo osvežiti.

Nato pa je zelo uporabno tudi to, da ima ročna svetilka več nastavitev svetlosti. S tem pa lahko nato pri pohodu spreminjamo jakost svetilke, glede na to, koliko svetlobe potrebujemo. Tako pa lahko to pripomore k temu, da nas ročna svetilka ne zaslepi med pohodom, ter je tako celoten pohod bolj udoben, oziroma bolj prijeten.

Ročna svetilka je za nočne pohode zelo pomembna

Tako pa vsakič, ko se odpravimo na pohod, poskrbimo za to, da imamo s seboj vsaj eno ročno svetilko in pa, da imamo s seboj za vsak slučaj tudi rezervo, saj če bi nam sredi gozda, ko je tema, odpovedala ročna svetilka in ne bi imeli rezerve, bi bili v težavah.